Matematik

Hjælp til Funktion: differentialregning.

07. september 2009 af kronquist (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt funktionen
 

f(x) = (2x^2-x-1)/(x^2+3x+2)            x tilhørende [0;uendelig[.

 

b) Udregn f'(x), og vis at den er positiv for alle
 x tilhørende [0;uendelig[.

c) Bestem lim(n) gående mod uendelig.f(n)
 

d) Bestem værdimængden for f

b)

Jeg får f'(x) til aat vøre = 7x^2 + 10x + 1 / (x^2 + 3x^2 + 2)^2

Ved ikke rigtig, hvordan jeg kommer videre med de andre opgaver..

Håber jeg kan få noget hjælp.

Mvh. Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af mathon

både tæller (7x2 + 10x + 1) og nævner nævner (x2 + 3x + 2)2 er positiv for ∀x

hvorfor
f '(x)>0 for x>0
 


Svar #2
07. september 2009 af kronquist (Slettet)

det kan jeg godt se.

Men man skal måske vise at ´f'(x) > 0 ved at tage diskriminanten? eller ?

Hvad´med værdimængden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2009 af mathon

f(x) = 2 - (7x+5)/(x2 + 3x + 2)                 

lim f(x) = 2
x→∝                 


Svar #4
07. september 2009 af kronquist (Slettet)

Tak fordi du hjælper..

Men kan jeg måske få en forklaring på det du lige har skrevet ?

Hvor får du f(x) = 2 - (7x+5)/(x2 + 3x + 2) fra ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2009 af mathon

polynomiers division

propFrac((2x^2-x-1)/(x^2+3x+2))


Svar #6
07. september 2009 af kronquist (Slettet)

kan du måske vise det step by step ?

Er nemlig lidt i tvivl


Skriv et svar til: Hjælp til Funktion: differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.