Matematik

Hvad er det, jeg gør forkert?

07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har oplysningerne:

s(t)= S v(t) dt

v(t) = S a(t) dt

a(t) = 6t. v(o)=1 og s(o)=2

Så skal jeg finde v(t) og s(t).

Jeg starter med v(t).

a(t)=v´(t) => 6t = v´(t) => v(t) = S 6t dt => v(t) = 3t^2 +k

v(0) =1 => 3(1)^2+k =1 => k = -2..... og det skal give 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af mathon

v(t) = ∫6tdt = 3t2 + vo = 3t2 + 1

s = ∫(3t2 + 1)dt = t3 + t + so = t3 + t + 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2009 af peter lind

I den sidste linje. Du sætter t=1 ind i stedet for at indsætte t=0


Svar #3
07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#2 nåår ja.. Det er jo så 3(0)^2+k=1 => k=1 (; Klart.. mange tak


Svar #4
07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Så har jeg lige et måske lidt mere kringlet spg..

Hvad hvis jeg kun kender s(t)? Som det eneste!

Hvordan beregner jeg så v(t) og a(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2009 af mathon

v(t) = ∫6tdt = 3t2 + vo

v(0) = 1 = 3*02 + vo hvoraf vo = 1
v(t) = 3t2 + 1

s(t) = ∫(3t2 + 1)dt = t3 + t +so

s(0) = 2 = 03 + 0 +so hvoraf so = 1
s(t) = t3 + t + 2


Svar #6
07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Never mind (; Har jeg lige regnet ud!


Svar #7
07. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#5 tak mathon.. Fik det samme (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2009 af mathon

så skal du differentiere i stedet

v(t) = s'(t)

a(t) = v '(t)


Skriv et svar til: Hvad er det, jeg gør forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.