Matematik

Hvor er fejlen i denne ligning?

08. september 2009 af smriel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og kæmper med en ligning, hvor jeg simpelthen ikke kan finde ud af, hvor jeg har begået fejl.

Jeg har for nemheds skyld vedhæftet ligningen i et .doc dokument.

På forhånd tak for hjælpen!

Vedhæftet fil: Problem_Ligning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

prøv at skrive opgaveteksten uden "små firkanter"


Svar #2
08. september 2009 af smriel (Slettet)

de små firkanter? Mener du firkanterne, der markerer at det er "formler"? Den er skrevet i open office, men gemt i .doc formatet. Dette kan muligvis give nogle problemer.

Hvis dette er tilfældet skriver jeg den lige direkte:

x/8 + 2 = (3x-7)/8 + (1/4)

=>

x/(8*8) + 2 - 2 = (3x-7)/(8*8) + (1/4) - 2

=>

x = 3x - 7 - 1-(3/4)

=>

-2x = (-8-(3/4)) / (-2)

=>

X=4+(3/8)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:ligning_3.doc

Svar #4
08. september 2009 af smriel (Slettet)

Fantastisk! jeg takker


Skriv et svar til: Hvor er fejlen i denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.