Matematik

Matematik (forskrift) Hjælp!!

08. september 2009 af fiskfiskfisk (Slettet)

Hej (:

JEg sidder og kæmper med en opgave, som jeg har for til i morgen.

Den lyder således:

Angiv en forskrift for den linære funktion f, hvor:

f(-1)=2 og f(-5)=6

Der er flere stykker, men denne er bare den første.. Er der nogle som kunne forklare mig hvordan man gør?

Jeg vil helst ikke have svaret, men meget gerne en forklaring!

Hilsen Maria


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Forestil der er to punkter, og disse er de to du får opgivet. Udfra disse kan du udregne hældningen, og dernæst kan du finde b-værdien ved følgende formel:

y-y0=a(x-x0)

Karam


Svar #2
08. september 2009 af fiskfiskfisk (Slettet)

mærkeligt at vores matematiklærer har givet os lektier i noget vi ikke har haft om, for har aldrig set den formel! jeg prøver mig lige frem, me ellers tak for hjælpen(:


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Kender du følgene formel for at finde hældningen?

a=y2-y1/(x2-x1) ?

Karam


Svar #4
08. september 2009 af fiskfiskfisk (Slettet)

ja, det gør jeg (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

f(-1)=2 og f(-5)=6

Betyder x1 = -1 og y1 = 2    og    x2 = -5 og y2 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Se så her.

a=y2-y1/(x2-x1). Kald dem i stedet x og x0 og y og y0. og gang med ( x2-x1)på begge sider og så har du den formel jeg skrev.

Karam


Svar #7
19. september 2009 af fiskfiskfisk (Slettet)

Hej Karam.

Tak for hjælpen, alt jeg havde lavet var rigtigt (:


Skriv et svar til: Matematik (forskrift) Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.