Matematik

hvilken punkt p skal jeg sætte ind i tangent ligning?

08. september 2009 af taasja89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

haaaj!!! håber i kan hjælpe,

der er givet en funktion f(x)=1/4x^3-x^2-x+4

a) tegn grafen og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

solve(0=1/4x^3-x^2-x+4.x) x=-2  x=2 x=4
 

b)bestem lignigen for den tangent t1, til grafen der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste koordinat.????  hvilken punkt p skal jeg sætte ind i tangent ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Isomorphician

-2 < 2 < 4


Svar #2
08. september 2009 af taasja89 (Slettet)

det må så være at punktet P er -2,0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

Ja, nu mangler du bare at finde f '(-2) og så sætte ind i tangentligningen


Svar #4
09. september 2009 af taasja89 (Slettet)

ja, f´(x)= 0 , men jeg synes at det bliver noget underligt noget, når jeg indsætter det hele i tangentligningen.


Skriv et svar til: hvilken punkt p skal jeg sætte ind i tangent ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.