Matematik

Bestem ligningn til tangent uden hjælpemidler

09. september 2009 af KittyMisLilly (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er bestemt ved:

f(x) = 7 ln x - 2x2

Hvordan bestemer jeg ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af Jerslev

#0: Differentier, og indsæt i tangentligningen.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af mathon

f '(x) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af mathon

f '(x) = 7·(1/x) - 2·2*x2-1 = (7/x) - 4x

f '(1) = (7/1) - 4·1 = 3

tangentligning:
y - f(1) = f '(1)·(x-1)


Svar #4
09. september 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

mange tak., så var det alligevel næsten rigtig det  jeg havde fået skrevet :p


Skriv et svar til: Bestem ligningn til tangent uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.