Matematik

bestem den ringformede areal

10. september 2009 af miss-70c (Slettet)

Lad der være givet to koncentriske cirkler. Lad ligningen t være tangent til den inderste cirkel. Tangenten t skærer den yderste cirkel i punkterne A og B. Det oplyses at længden AB er 6. bestem den ringformede areal mellem de to cirkler eksakt
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af kieslich (Slettet)

Lav en tegning: Lad radius i den store cirkel være R og radius i den lille cirkel r.  Det ringformede areal er så π*(R2 -r2).

Tegn r fra centrum til tangentens røringspunkt, tegn R fra centrum til A. Der er nu en retvinklet trekant med R som hypotenuse og med kateterne r og 3. Så R2 = r2 + 32.   Indsæt i den første ligning og resultatet bliver  9π.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af keg (Slettet)

Store cirkels radius kaldes R  og lille cirkels radius r

Ringlegemets areal A = πR2 - πr2 = π(R2 -r2)

prøv at tegne to koncentriske cirkler og tegn en tangent til den inderste cirkel og lad tangenten skære den yderst cirkel i punkterne A og B,  tegn r, som står vinkelret på tangenten og tegn ligeledes R til punktet A.

Nu har du en retvinklet trekant med hypotenusen=R , den ene katete=r og den anden katete=6/2=3

Brug Pythagoras på denne trekant hvilket giver R2=r2 +32  → 9= (R2-r2)

som du kan indsætte i A


Skriv et svar til: bestem den ringformede areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.