Matematik

Ligninger

11. september 2009 af Denicec (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man løser ligninger som disse? Jeg snakker om reglerne for ligninger som disse.

-13x=-7x+6*5

-x+8=3x-4


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2009 af Isomorphician

Læs her: http://da.wikipedia.org/wiki/Regneregler_for_ligninger

I den første opgave:

-13x = -7x + 6*5

udregn multiplikationen:

-13x = -7x + 30

læg 13x til på hver side (for at få x-leddet på én side):

0 = 6x + 30

træk 30 fra på hver side (for at isolere x-leddet):

-30 = 6x

del med 6 på hver side (for at få værdien af 1 x):

-5 = x


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.