Matematik

Hjælp til ligning

11. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Hej

Jeg sidder lidt fast. Hvordan får man denne ligning til at gå op, med mellemregninger?

x-3 = 10X + 6 

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

x-3 = 10X + 6                         træk x fra på begge sider af lighedstegnet

                                                træk 6 fra på begge sider

                                                divider med tallet foran x på begge sider


Svar #2
11. september 2009 af christian0710 (Slettet)

dvs -9 = 9x og så dividere man og det bliver med + 9 hvilket bliver x =-1 og det kan ikke gå op da x der ikke er overensstemmelse mellem negativ og positiv???


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

x=-1 er rigtigt

Hvad mener du med at det ikke kan gå op

x-3=-1-3=-4

10x+6)10*(-1)+6=-10+6=-4


Svar #4
11. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Super :)  Jamen er det ikke noget med at et positivt X ikke kan være = et negativt tal? altså betyder det ikke at ligningen ikke går op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2009 af ttbonen (Slettet)

x kan være alle tal, det kan have alle værdier fra -∝ til ∝,   også  eks.  pi


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.