Matematik

ligning

12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

hey people

hvis der står: (y + 2) / (2y) - ( 2y - 4) / (3y) = 1/6

skal man så finde en fællesnævner ved at gange 2y og 3y med 6?? - nogle der vil fortælle hvad man skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af Isomorphician

Forlæng brøkerne så du får 6y som fællesnævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

((y+2)/(2*y))-((2*y-4)/(3*y))=((1)/(6))

((3*(y+2))/(3*2*y))-((2*(2*y-4))/(2*3*y))=((1)/(6))  3 bliver ganget ind så brøkerne får fællesnævner (6y)

((3*(y+2))/(6*y))-((2*(2*y-4))/(6*y))=((1)/(6))

((3*(y+2))/(6*y))-((4*y-8)/(6*y))=((1)/(6))

((3*y+6)/(6*y))-((4*y-8)/(6*y))=((1)/(6))

((6)/(6*y))-((y-8)/(6*y))=((1)/(6))

((−(y-14))/(6*y))=((1)/(6))

−(y-14)=((1*6*y)/(6))

−(y-14)=y

14=2*y

7=y

y=7


Svar #3
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

skal jeg kun gange 2y og 3y med 6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

du siger 6/2y=3

og 6/3y=2

så der hvor der stod 2y skal det ganges med 3 for at få 6y

og der hvor der står 3y skal det ganges med 2 for at få 6y


Svar #5
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

#2

((3*y+6)/(6*y))-((4*y-8)/(6*y))=((1)/(6))

((6)/(6*y))-((y-8)/(6*y))=((1)/(6))

hvordan kan det give ((6)/(6*y))-((y-8)/(6*y))=((1)/(6)) ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

fordi (3*y+6)-(4*y-8)=(6)-(y-8)          ((6)/(6*y))-((y-8)/(6*y))=((1)/(6))

3y-4y=-y        -((y-8)

Håber det hjalp


Svar #7
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

er ikke helt med.. hvad så med 3y og 4y?


Svar #8
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

hvad så med 6-8?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

dem har jeg ladet stå foreløbig, det er først i næste træk, jeg har reduceret yderligere

((6)/(6*y))-((y-8)/(6*y))=((1)/(6))

((−(y-14))/(6*y))=((1)/(6))

−(y-14)=((1*6*y)/(6))      her bliver 6y flyttet op ved siden af 1,  ganges på hver side af = med 6y

−(y-14)=y

14=2*y

7=y

y=7
 


Svar #10
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

((-(y-14))/(6*y))=((1)/(6))

-(y-14)=((1*6*y)/(6))

forstår jeg ikke.. hvorfor dividere du med 6y i den øverste også i den nederste ganger du 1/6 med y??


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

((−(y-14))/(6*y))=((1)/(6))

−(y-14)=((1*6*y)/(6)) her bliver 6y flyttet op ved siden af 1, ganges på hver side af = med 6y

−(y-14)=y       nu er man sluppet af med brøken ((1)/(6)) ved at gange over

         ((−(y-14))/(6*y))=((1)/(6))        −(y-14)=((1*6*y)/(6))

derefter dividerer jeg                −(y-14)=((1*6*y)/(6))         ((1*6*y)/(6))     så står der (1*y) tilbage da 6'erne går ud med hinanden  (1*y)=y                 

−(y-14)=y           sådan her kommer det så til at se ud


Svar #12
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

hvis du har ganget med 6y på hver side hvorfor står der så ((-(y-14))/(6*y))=((1)/(6)) -(y-14)=((1*6*y)/(6)) ??


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

((-(y-14))/(6*y))=((1)/(6))                        -(y-14)=((1*6*y)/(6))

eks. 5/x=10     er det samme som    5=10*x


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

             ((-(y-14))                                                                                 (1*6y)

 _________________=1/6                                    -(y-14)=________________________                         

              (6*y))                                                                                         6


Svar #15
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

hvorfor siger du 2 gange y længere nede?

-(y-14)=y

14=2*y


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

-(y-14)=y       -y-(-14)=y          -(-14)=14         

-y+14=y       y lægges til på hver side af =

  så det giver   14=2*y            y+y=2y
 


Svar #17
12. september 2009 af Casabonn (Slettet)

ah okay


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.