Matematik

vektorer

12. september 2009 af allanr (Slettet)

hej

Jeg har givet følgende:

2x-3y+4=0

P(3,1)

Jeg skal bestemme en ligning for linjen, der går gennem P og er ortogonal på den opgivne linje.

Jeg kan ikke komme i gang!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af keg (Slettet)

allerførst skal du sætte din opgivne ligning på grundform y=ax+b, 

så kender du a, som er lig med stigningstallet for ligningen. Orthogonal betyder vinkelret på, altså den ligning du skal bestemme har et stigningstal der er -1/a

Så den ligning du skal finde hedder altså y1=(-1/a)x1 + b,           b finder du ved at indsætte P i denne ligning


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.