Matematik

Bestem en parameterfremstilling for planet.

12. september 2009 af martinstx (Slettet)

Hej

Jeg skal lave denne ligning  -2x + 3y - 5z + 24 = 0, om til en parameterfremstilling.

Men jeg er i tvivl om hvordan man gør. Jeg tror måske man skal sætte vilkårlige tal ind og danne retningsvektorer.

Håber nogen kan hjælpe

Opgaven:

En anden plan har ligningen b : -2x + 3y - 5z + 24 = 0.
b)Bestem en parameterfremstilling for planet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

Nemlig, tre åbenlyse punkter P(0,-8,0), Q(12,0,0) og R(2,0,4)  Lav to vektorer r1 og r2 der udspænder planen.

Parameterfremstilling:    P + s*r1 + t*r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Løs den med hensyn til z(x,y). Dernæst får du r(x,y) = (x,y,f(x,y) = x*i +y*j +f(x,y)*k


Svar #3
12. september 2009 af martinstx (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad jeg skal...

de tre punkter du har valgt? er det bare vilkårlige tal ?

kan i uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

Helt tilfældige tal. Dog valgt så der er mange 0'ere. Det gør senere udregninger nemmere.

-2 går op i 24 så lad x = 12, så bliver y = z = 0, og du har første punkt Q(12,0,0).  3 går op i 24 så ...... lav selv de næste punkter.

Når du har tre punkter i en plan kan du ud fra det ene punkt P danne to vektorer, a og b, som udspænder planen. Parameterfremstillingen fremkommer ved at du starter i P og går et stykke i a's retning og et stykke i b's retning. således dækkes hele planen. a og b må dog ikke være parallelle.


Skriv et svar til: Bestem en parameterfremstilling for planet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.