Matematik

Ligning og reducering

13. september 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 Hej, jeg har 2 opg. som jeg ikke kan finde ud af. Det ville være skønt hvis nogen gad at hjælpe. :D

3/x +5= 3,

a/b^2 * 7a/b^3


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af Isomorphician

(3/x) + 5 = 3

træk 5 fra på begge sider:

(3/x) = -2

gang med x på begge sider (for x ≠ 0)

3 = -2x

del med -2 på begge sider:

-1,5 = x

---

(a/b2)*(7a/b3) =

(7a*a)/(b2*b3) = ...


Svar #2
13. september 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen. :D


Skriv et svar til: Ligning og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.