Matematik

Hjælp til opgave mat! emne: differentialligninger

14. september 2009 af sik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her i en blækmat og er på bar bund. Er der nogle der har lyst til at hjælpe :)

Opgaven lyder.

En befolknings størrelse kan beskrives ved en funktion N, således at N(t) er folketallet til tiden t, hvor t angives i år.

Det andtages, at N tilfredstiller differentialligningen dN/dt = 0,025-0,0004t)*N, samt at N(0) = 113*106.

a) Bestem en forskrift for N, og beregn N(30).

b) Bestem maksimum for N, og bestem lim N(t).

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af peter lind

Der mangler en parantes. Differentialligningen kan løses ved hjælp af separation af variable. Har du ikke haft om det skal du sandsynligvis bruge et CAS værktøj til det.


Svar #2
14. september 2009 af sik (Slettet)

Det siger mig ikke lige noget :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af kieslich (Slettet)

desolve(y' = (0.025-0.0004*t)*y and y(0) = 113*10^6,t,y) er den nemme løsning.


Svar #4
14. september 2009 af sik (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjælp til opgave mat! emne: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.