Matematik

Fælles faktor og kvadratsætninger

14. september 2009 af jhljelle (Slettet) - Niveau: C-niveau

har brug for hjælp til følgende opgaver:

Fælles Faktor:

a = xyz + x2y - xy2

z = 2ax + 2bx + ay + by

k = a2b + ab2 - 3ab

Kvadratsætninger

4x2 + 1 - 4x

9a2 - 1

(½ - 2a)2

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

a)

xy optræder i alle led og kan sættes udenfor parentes

z)

sæt 2a udenforen  parentes og y udenfor en anden

sæt udenfor igen

k)

hvad optræder i flere af leddene (se a)

sæt det udenfor parentes

4x2 + 1 - 4x =4x²-4x+1             (a-b)²

9a2 - 1 = (3a)²-1²                        (a+b)(a-b)

(½ - 2a)2                                     skriv parentesen to gange og gang ud


Skriv et svar til: Fælles faktor og kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.