Fysik

Resistans

14. september 2009 af Jau (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg har fået nogle opgaver, jeg ikke helt ved hvordan jeg skal håndtere

Der er opgivet:

Et batteri med en elektromotorisk kraft på 6,0 V og en indre resistans på 0,1 Ohm tilsluttes en lommelampepære med en resistans på 15 Ohm, når pæren lyser

a) Beregn den strøm batteriet afgiver og beregn batteriets polspænding

b) beregn den afsatte effekt i batteriets indre resistans og i pæren

c) Hvor mange procent af den samlede effekt afsættes i batteriets indre resistans?

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af peter lind

Find den samlede modstand R i kredsen. Strømmen er så E/R ifølge Ohms lov. Polspændingen kan findes af Ohms lov skrevet som V = R*I. Effekten afsat i en modstand er U*I = R*I2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af mathon

I = ε/(Ri + Ry)

Pi = Ri·I2

Pi /(Pi+Py)*100% = 1/(1+(Py/Pi))*100% = 1/(1+(Ry/Ri))*100% ≈ 0,66%

...............

Py/Pi = (Ry·I2)/((Ri·I2)) = Ry/Ri


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.