Matematik

Matematik opgave: hvor gammel er Eskild?

15. september 2009 af XAnnaSofie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) jeg har fået stillet en matematik opgave hvor en af underopgaverne er en gåde:

Eskilds far er 3 gange så gamel som Eskild. Om 12 år er Eskild far dobbelt så gammel som sin Eskild.

 Hvor gammel er Eskild nu?

HJLÆP :)

kan simpelthen ikke finde frem til en måde at udregne det på ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Boevling (Slettet)

ved ikke hvordan, men Eskild er 12 :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af Isomorphician

#0: Søg efter "Eskild" i forummet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

Eskilds alder nu er x år

Eskilds faralder er nu er 3x

om 12 år

Eskild er x+12 år

Eskilds far er 3x+12  = 2*(x+12) år

3x+12=2x+24

x=12


Svar #4
15. september 2009 af XAnnaSofie (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: Matematik opgave: hvor gammel er Eskild?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.