Matematik

Integration

15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg kløjs bare i integration. Jeg har endnu ikke fundet tavet på det! Så håber lidt, nogen kan guide mig igennem (:

i 0. Er det så bare alm. integration? eks. b) S(tanx*(tanx-(1/tan(x))dx =S(tanx)dx * (S(tanx)-S(1/tanx))dx = -lnIcosxI*(-lnIcosxI-(ln(IsinxI)+k = ....?

Vedhæftet fil: 110 og 111.jpg

Svar #1
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

i 111 får jeg eks. a) (1/16)(2x+3)^16 +k og b) (1/68)(4x-5)^17 +k


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Har du en CAS-lommeregner.

Karam


Svar #3
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Yes. Men må ikke benytte den i disse to opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nej, men tænkte bare at du kan tjekke efter selv. Laver man den og har facit har man noget en lang del af vejen, for så har du noget at sigte efter, hvis du forstår.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_51.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af mathon

idet
tan'(x) = 1/cos2(x) = 1+tan2(x)


Svar #8
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#5 Denne fil, kan jeg ikke åbne, da det vidst er en zip. Den anden kan jeg sagtens (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2009 af mathon

#5
genforsøg

Vedhæftet fil:integral_52.doc

Svar #10
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Mange tak #9 den virker nu! Kan du forklare mig andet til tredje led i opgaven med tan(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2009 af mathon

det er bekvemt at opnå udtrykket
tan2(x) + 1
hvorfor
tan2(x) - 1 omskrives til tan2(x) + 1 - 2    
grunden hertil se #7


Svar #12
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Men de -2.. hvor kommer de fra?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2009 af mathon

-1 = +1 - 2


Svar #14
15. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja.. Men hvad er grundlaget for at du vil have -1?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2009 af mathon

jeg vil have +1


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2009 af mathon

...fordi som vist i #7


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.