Matematik

Bevis en ligning? (1.g)

15. september 2009 af SatansSvin (Slettet)

Hej alle!

Jeg er virkelig på skideren, jeg skal bevise, at denne: 2/ab-b2  +  2/a2+ab  -  4/a2-b2 = 2/ab er rigtig. Desværre kan jeg ikke finde ud af det - HJÆLP :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: At den er rigtig? Det giver ikke nogen mening. Hvad er opgavens ordlyd?


Svar #2
15. september 2009 af SatansSvin (Slettet)

"Undersøg, om nedenstående er korrekt", men det ved jeg tilfældigvis, at den er :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvordan i alverden skal du undersøge, om det er korrekt? Du skal kunne sætte det lig noget for at kunne undersøge den slags.


Svar #4
15. september 2009 af SatansSvin (Slettet)

Nej, undskyld... Jeg er da dum (eller bare meget stresset..) = 2/ab.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ah. Så skal du starte med at sætte på fælles brøkstreg.


Svar #6
15. september 2009 af SatansSvin (Slettet)

Så hedder den vidst:

2a2+2(-b)2-4ab = 2(a2-b2)  Hvis vi ser bort fra brøkstregen, men det hjalp mig ikke rigtigt :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du skal ikke se bort fra brøkstregen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 Prøv at skrive den rette ligning op, og hvad du er kommet frem til


Svar #9
15. september 2009 af SatansSvin (Slettet)

2a2+2(-b)2-4ab = 2(a2-b2)

a2+ab-b2


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 altså.... 2(a^2-b^2) = 2a^2 - 2b^2


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 altså hvilket kvd. sætning vil du have ?


Skriv et svar til: Bevis en ligning? (1.g)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.