Kemi

Reaktionskinetik

15. september 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Størrelsen af aktiveringsenergien har storbetydning for reaktionshastigheden. Vi betragter en kemisk reaktion, som har aktiveringsenergien 100 kJ/mol. Antag, at reaktionsenergien sænkes til 50 kJ/mol, hvorimod k0 er uændret. Hvor mange gange bliver hastighedskonstanten større?

(Temp. sættes til 300 K)

Jeg har brugt Arrhenius-ligningen:

k=e^(-100/8.31 J/mol*K*300)=0.96 M^-1 * S^-1

k=e^(-50/8.31 J/mol*K*300)=0.98 M^-1 * S^-1

slut-start/start * 100 % = 2.02 %

Er det rigtigt?


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.