Matematik

1.g's ligning og bevisførelse

15. september 2009 af Plascma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen kloge hoveder der kan bringe lys over denne, og sige mig om udsagnet 2/ab er rigtigt og, hvordan man i så fald kan bevise det..

2/ab = 2/(a^2+ab)+2/(ab-b^2)-4/(a^2-b^2)

og en ligning, jeg vil meget gerne have udregning til x

(x-1)^2/3-(x+2)(x-2)/6=(x+3)/2-(x-2)^2/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 Den første giver ikke helt mening ?


Svar #2
15. september 2009 af Plascma (Slettet)

ømm. jeg ved ikke helt, hvordan man skriver brøker ind.. der skal være tre brøker på højre side af =,

2 over a2 +ab

+

2 over ab-b2

-

4 over a2 -b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 jeg kan godt se brøkerne, men vis du lagde dem sammen vil tælleren ikke blive 2, da alle skal have fælles nævner, hvilket automatisk gør, at 2 bliver to være vulapuk, hvad er der får noget bevisførelse... hvad skal du bevise, emne.. h


Svar #4
16. september 2009 af Plascma (Slettet)

Jeg skulle bevise om, hvorvidt det udsagn der passede.. Ifølge vores mat. bog er det rigtigt, men jeg vil da også godt sige, jeg ikke bestemt ikke kunne se sammenhængen...


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2009 af 215 (Slettet)

Ja... så kan du sige at det gør det første vel ikke 


Svar #6
17. september 2009 af Plascma (Slettet)

Det gør den, nu har jeg fundet ud af den, man skal gange de to første brøker sammen, sætte ab udenfor parantes, og gange med ab i den sidste brøk, så man også kan sætte den udenfor der. så kan man finde fælles nævner; og reducere, så står der 2 over ab på begge sider.


Skriv et svar til: 1.g's ligning og bevisførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.