Matematik

Løsning af Ligninger

16. september 2009 af kaj554995645 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, kan nogen hjælpe mig med følgende ligninger:

opg 1.

       6x-1

4x=------------- +3

           5

opg 2.

-6(x+2)=2(x-3)

og

opg 3.

2x+3=6x-4


Jeg er selv kommet frem til følgende løsninger:

opg 1. x=-8,

opg 2. -x=1.5

opg 3. x=1.75

Men når jeg indsætter x-værdierne bliver udtrykkende ikke "sande"


Jeg håber en venlig sjæl kan hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2009 af exatb

Opg 2

-6x-12 = 2x - 6

8x = -6

x = -0,75

Opg 3

4x = 7

x = 0,57


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Hej, kan nogen hjælpe mig med følgende ligninger:

opg 1.

                 6x-1

5*4x =  ------------- *5 +3*5        alle led på begge sider skal ganges med 5

                   5

20x = 6x - 1 + 15

14x = 14

x = 1


Svar #3
17. september 2009 af kaj554995645 (Slettet)

Hej igen tak for hjælpen !! det var virkelig brugbart.

Jeg har dog stadig en ting som jeg ikke forstår, i "neard"s løsning af opg3 kommer han frem til 4x=7, jeg er med så langt,
Men hvordan han kommer fra 4x=7 til x=0.57 forstår jeg ikke. Jeg ville mene at man så bare skal dele med 4 på hver side og altså få: 4x:4=7:4
og til sidst:  x=1.75  fordi 7 delt med 4 er 1.75

Kan nogle hjælpe mig her?

Mvh. Morten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af kieslich (Slettet)

Du har ret. Han var lidt hurtig der, svaret er 1.75


Skriv et svar til: Løsning af Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.