Matematik

Invers Funktion?!

17. september 2009 af Annemette4200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej !

hvordan løser man nedestående.. jeg er virkelig lost ved inverse funktioner..

såå hjælp lige , så er i søde (:

1) bestem en forskrift for f -1 (x) .

f(x)= 2*√x+1  -3

på forhånd takk =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af Exupery (Slettet)

f(x)=2√(x+1)-3

f(x)+3=2√(x+1)

(f(x)+3)/2=√(x+1)

((f(x)+3)/2)^2=x+1

((f(x)+3)/2)^2-1=x

f-1(f(x))=((f(x)+3)/2)^2-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det eneste, du skal lægge mærke til er, at hvis en funktion f er en-entydig (1 til 1, læs om det!), så har den en invers. Værdien f-1(x) er det tal y i definitionsmængden for funktionen, for hvilke f(y) = x, så vi får altså y=f(--1)(x) <=> x=f(y). Det kan altså se ud som om, man blot kan løse med hensyn til x, men den går kun under de ovennævnte betingelser.


Skriv et svar til: Invers Funktion?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.