Matematik

Igen MATEMATIK OPG..

17. september 2009 af Naima7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 oka... jeg er gået helt ned pga. matematik.. nu har jeg lige fået en aflevering for til imorgen og jeg sidder bare og føler mig dum.. please hjælp..^^

opg 1. ligninger:

1) 5(3x-2)+2(5x-3) = 7(4x-1)-3(5x-1)

2) 4(2x-5)+8(3x-5) = 5(4x-3)-3(2x-3)

3) (5x-4)*3-(4-3x)*5) = 7x+(3x-4)*7

oka det er dem jeg har sværest ved.. hver sød at skrive mellem regningerne med...

opg. 2

hvis man ganger et tal med 4 og trækker 3 fra, får man samme resultat, som hvis man ganger med 3 og lægger 4 til. kald tallet x, opstil en ligning og bestem x...

oka sidste opgave jeg er gået død i..

opg. 3

En far siger om sin 11 årige søn: om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min søn. hvor gammel er faderen nu? kald faderens nuværende alder for x. hvor gammel er faderen så om 14 år? hvor gammel er sønnen om 14 år? opstil en ligning og bestem faderens alder, dvs x...

og hver sød at forklare hvad du gør ellers får jeg ikke noget ud af det.. XD tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2009 af exatb

Opg 2

x*4 - 3 = x*3 + 4

4x - 3x = 4 + 3

x = 7

Opg 3

Om 14 år er sønnen 11 + 14 år, dvs 25. Faderen vil så være 50 år. I dag er faderen 50 - 14 år, dvs 36 år.

x + 14 = (11 + 14)*2                                                                                                                                                                                 Venstre side af lighedstegnet viser faderens alder om 14 år. Højre side viser i parentesen sønnens alder om 14 år. Da sønnens alder om 14 år er det halve af faderens alder må vi gange med 2 for at lighedstegnet bliver korrekt

x + 14 = (11 + 14)*2

x = 25 * 2 - 14

x = 36


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Kan ikk hjælpe dig med opgave 2. og 3. for det failer jeg til :P...

Ligninger:

1) 5(3x-2)+2(5x-3) = 7(4x-1)-3(5x-1)            gange ind i parenteser.
15x-10+10x-6=28x-7-15x+3                          Trækker sammen
25x-16=13x-4                                                   + med 16 på begge sider samt - med 13x på begge sider
25x-13x=-4+16
12x=12                                                              dividere med 12 på begge sider.
x=12/12
x=1
 

2) 4(2x-5)+8(3x-5) = 5(4x-3)-3(2x-3)
8x-20+24x-40=20x-15-6x+9
32x-60=14x-6
32x-14x=-6+60
18x=54
x=54/18
x=3

3) (5x-4)*3-(4-3x)*5) = 7x+(3x-4)*7                 Starter med at gange ind den eneste forskel er at tallet står bag parantesen
15x-12-(20-15)=7x+21x-28                              Reducere udtrykket parentsen med minus foran.
15x-12-20+15x=7x+21x-28
30x-32=28x-28
30x-28x=-28+32
2x=4
x=4/2
x=2


Svar #3
17. september 2009 af Naima7 (Slettet)

 tusind tak...^^ og tak fordi du ikk siger jeg er dum osv.. XD 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Hey ingen er dum... Medmindre du selv føler det, tro mig jeg ser nemt blindt på matematik, men af en eller anden grund løser jeg det, hvis det ikk går søger jeg hjælp...  Men anyways U are welcome =)


Svar #5
17. september 2009 af Naima7 (Slettet)

 hehe.. bare ofte, hvis jeg spørger om hjælp, jeg får af vide jeg er dum og det er noget man havde om i 5-6 kl.. O__o 


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Hold dog op, vi er ikk lige gode til alt =)...


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. september 2009 af exatb

:D


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. september 2009 af mettechrist (Slettet)

Måske du skulle google talblindhed. Eller tjekke http://talblind.dk


Svar #9
20. september 2009 af Naima7 (Slettet)

 sandt..^^


Skriv et svar til: Igen MATEMATIK OPG..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.