Matematik

hjælp til reducere.

18. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg er igang med en aflevering, nu er jeg igang med noget om reducere
og der er en som volder mig problemer kan ikke rigtig få den til og give det rigtige
nogle som vil hjælpe!

her er den:
(-2q - 3p)^2 - 12pq =

jeg får oplyst at facitet skal være = 4q^2+ 9q^2
 
plizz var sød og hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2009 af Isomorphician

Hvordan har du selv gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2009 af MN-P (Slettet)

(-2q - 3p)^2 - 12pq = (-2q-3p)(-2q-3p) - 12pq               

gang alle led i første parentes med alle led i 2.parentes

+2q²+6pq+6pq+9p² -12pq                   træk sammen


Skriv et svar til: hjælp til reducere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.