Matematik

kompleks opgave i integralregning

19. september 2009 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫(x√x - 6√x + (2/x√x)) dx

Jeg skal integrere denne funktion, men jeg er helt blank over hvad det første step ville være. Desværre forvirrer kvadratrods tegnet og (2/x√x) mig en del.

Jeg har prøvet at komme i gang, også med hjælp fra Wolfram mathematica online, men jeg står stadigt ret blank.

Er der nogen der kan vise mig de første skridt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

√(x) = x½

x√(x) = x3/2

(2/(x√x)) = 2x-(3/2)


Svar #2
19. september 2009 af Heksin (Slettet)

okay. Det skulle så gøre at stamfunktionen til ∫(x√x - 6√x + (2/x√x)) dx blev:

1/(10/4)x^(10/4) - 6/(6/4)x^(6/4) + 2/(-1/2)x^(-1/2) + c

Der er sikkert bedre måder at opstille funktionen på, således at den bliver pænere. Men i bund og grund er det der et korrekt svar ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af mathon

∫(x√x - 6√x + (2/x√x)) dx = ∫(x3/2- 6x1/2 + (2x-3/2) dx =  (2/5)x5/2 - 4x3/2 - 4x-1/2 + c =

(2/5)x2+1/2 - 4x1+1/2 - 4x-1/2 + k  =  (2/5)x2√(x) - 4x√(x) - 4/√(x) + c


Svar #4
19. september 2009 af Heksin (Slettet)

tak for hjælpen :)

nu vil jeg så også prøve at ligne de andre stykker der er lignende det her.


Skriv et svar til: kompleks opgave i integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.