Matematik

Beregn K: K+K*1,08+K*1.08^2+K*1.08^3=100000

19. september 2009 af kajafl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Beregn K: K+K*1,08+K*1.08^2+K*1.08^3=100000

Hvordan beregne K?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Sæt K udenfor parentes på venstre side. Divider med parentesen, med indhold,  på begge sider.


Svar #2
19. september 2009 af kajafl (Slettet)

 Hvordan da??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

 Beregn K: K+K*1,08+K*1.08^2+K*1.08^3=100000

K*(1 + 1.08 + 1.082 + 1.083 ) = 100000      da K er fælles for alle led på venstre side kan man sætte det udenfor parentes, test selv ved at gange K ind i parentesen og se at du får det rigtige.

k = 100000 / (1 + 1.08 + 1.082 + 1.083 )


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2009 af mathon

S4 = K(1,084 - 1)/0,08 = 4,50611·K

4,50611·K = 105 ...............


Skriv et svar til: Beregn K: K+K*1,08+K*1.08^2+K*1.08^3=100000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.