Matematik

To ligninger med to ubekendte

19. september 2009 af immoblize (Slettet)

har svært ved to ligninger med to ubekendte

Opgave : y= 2x+ 6 ^ 3x= y+ 4

Ville være dejligt hvis jeg kunne få en udregning på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af NejTilSvampe

y=2x+6^3x = y+4      ?? det hænger ikke sammen,  y≠y+4 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

Indsæt den første ligning i den anden:   3x = y + 4  <=>  3x = 2x + 6 +4     som du sikkert kan løse, find y-værdien ved at sætte den fundne x værdi ind i en af ligningerne,


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af NejTilSvampe

 #0  ah okay du brugte ^ som et "og" tegn jeg er med, my bad =)  


Svar #4
19. september 2009 af immoblize (Slettet)

det bliver jo x = 10 så?

også hvis vi tager " y= 2x+ 6 "

y = 2 * 10 + 6 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2009 af NejTilSvampe

  #4 - ja.


Svar #6
19. september 2009 af immoblize (Slettet)

kan du lave hele udregningen det er forvirrende (:


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

#6

kan du lave hele udregningen det er forvirrende (:

Testo, du er vist lidt doven.  i #4 skriver du: x = 10   y = 2*10 + 6 = ?? Det kan du godt. Og så har du fundet x og y som du skulle.


Svar #8
19. september 2009 af immoblize (Slettet)

er y 18 eller 26?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

26


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.