Matematik

Rektangel

21. september 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I et rektangel er siderne 4 og 6. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne.

Jeg har beregnet længden vha. phytagoras og ved jeg derefter skal bruge sinusrelationen, men får det forkert hele tiden. Hvad gør jeg forkert?


a^2 + b^2 = c^2 <=> 4^2 + 6^2 = 52

kvadratroden af 52 = 7.2

sinnusrelationen: a/c

4/7.2 = 0.555555555555556

Sin^-1(0.555555555555556)

= 33.75 grader

Det skal blive 67,xx til jeres orintering


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af Isomorphician

Du har udregnet vinklen mellem diagonalen og den ene side.

Hvis du nu ganger dit resultat med 2, så får du....?

--

sinnusrelationen: a/c

--> Definitionen for sin(v) = a/c


Svar #2
21. september 2009 af Tef159 (Slettet)

Hovsa! Mange tak. :)

Det er lidt pinligt, når det er så simpelt. ;)


Skriv et svar til: Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.