Matematik

Tegn vektorerne og bestem deres retningsvinkler

21. september 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal besvare følgende:

Vektor a, b, og c har koordinaterne a= 3 over 1, b= 2 over -5 og vektor c= -3 over 5

Tegn vektorene i et koorsinatsystem og bestem deres retningsvinkler.

Efter hvad jeg kan finde i mine noter skal jeg bruge formlen: cos(v) = vektor a priket med vektor b divideret med længden af a og længden af b.

Tror jeg er løbet lidt sur i den.

Nogen idder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af mathon

Vret = tan-1(y/x) = tan-1(1/3) ............ osv .........


Svar #2
21. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Når jeg taster tan-1 tl 1/3 så får jeg ikke en talværdi men blot tan-1(1/3)

Jeg skulle gerne ende ud med en talværdi ifølge min facitliste????


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af mathon

tast <ruder> ENTER


Svar #4
21. september 2009 af Rina68 (Slettet)

takker


Svar #5
21. september 2009 af Rina68 (Slettet)

For at komme frem til det rigtige på vektor c skal jeg sige 180 grader minus tan-15/-3

Hvorfor skal jeg egentlig trække de 180 grader fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2009 af mathon

når man taler om retningsvinklen
menes ofte
i intervallet [-90³;90°]

men hvis man gør, bør det egentlig stå anført


Svar #7
21. september 2009 af Rina68 (Slettet)

Der står kun det jeg startede med at skrive.

Så hvordan ved man at man skal trække de 180 fra?


Svar #8
21. september 2009 af Rina68 (Slettet)

kan det være fordi min x værdi er et minus tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2009 af mathon

tangens til en stump vinkel er negativ


Skriv et svar til: Tegn vektorerne og bestem deres retningsvinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.