Matematik

reducer følgende udtryk.

21. september 2009 af yasin58 (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med dette?

(3a + 5b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af ggf (Slettet)

(3a + 5b)(3a + 5b)=?


Svar #2
21. september 2009 af yasin58 (Slettet)

forstod så ikke noget af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af MN-P (Slettet)

(3a + 5b)2    2efter parentesen betyder at den skal ganges med sig selv

(3a + 5b)2 = (3a+5b)(3a+5b)          hvert led i første parentes skal ganges med hvert led i anden parentes

Gang ud og skri resultatet her


Svar #4
21. september 2009 af yasin58 (Slettet)

3a * 3a = 9a

5b * 5b = 25b

9a + 25b ?

er det rigtigt?
eller kan du ikke lige vise mig det sådan at jeg ved det til næste opg ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2009 af MN-P (Slettet)

Regnereglerne står på en af de første sider i din matematikbog

(3a+5b)(3a+5b) = 3a*3a + 3a*5b+5b*3a+5b*5b=

9a2+15ab+15ab+25b2 = 9a2+30ab+25a2


Svar #6
21. september 2009 af yasin58 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: reducer følgende udtryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.