Matematik
Bestem arealet af punktmængden M
Opgaven lyder:
En funktion f er bestemt ved: f(x) = x^2 - 10x + 30.
Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x =10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem arealet af M.
Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an, det gør mig forvirret at jeg ikke har de to grænseværdier?? Hvordan finder jeg dem så jeg kan løse den...? Håber på hjælp og på forhånd tak for hjælpen:)
Svar #1
22. september 2009 af mathon
tegn parablen i et koordinatsystem
grenene vender opad, da a>0
d = (-10)2 - 4·1·30 <0, hvorfor parablen ligger helt over x-aksen
hvorfor
AM = 0∫10f(x)dx
...............
til efterkontrol af din beregning:
Define f(x) = x^2-10x+30
∫(f(x),x,0,10)
Svar #2
22. september 2009 af P.L. (Slettet)
Får du grænseværdierne 0 og 10 ved at aflæse det når du har tegnet parablen i et k-system? Eller kan man gøre det uden at tegne den??
Svar #4
22. september 2009 af P.L. (Slettet)
Så får jeg x^3/3 - 5x^2 + 30 * x
Men jeg forstår simpelthen bare ikke hvordan jeg finder de grænseværdier??
Svar #5
22. september 2009 af mathon
parablen skærer y-aksen i (0,30)
linjen x = 10 har punkterne (10,y)
M er således til venstre afgrænset af y-aksen, til højre af linjen x = 10
nedad af x-aksen og opad af parablen
x-intervallet er således [0;10]
Svar #6
22. september 2009 af P.L. (Slettet)
Okay tak, det giver lidt mere mening nu men er stadig ikke sikker på helt forstår hvordan jeg finde de intervalgrænser. Men jeg sætter mig lige ned og kigger lidt mere på det, men tak for hjælpen:)
Svar #8
22. september 2009 af kieslich (Slettet)
#6 : Grafen for f, koordinatakserne og linjen med ligningen x =10 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal. ie: koordinatakser dvs specielt y-aksen hvor x = 0. og linien x = 10 giver selvfølgelig x = 10. så grænse 0 og 10.
Svar #9
22. september 2009 af P.L. (Slettet)
Jeg er nogenlunde med nu, og ja jeg skal vist også repetere :) Det er over et år siden har haft mat, så det er lidt langt væk:)
Skriv et svar til: Bestem arealet af punktmængden M
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
