Matematik

Løs ligninger

22. september 2009 af Pulchrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Sidder lige og laver en blækregning, og der er to ligninger jeg slet ikke kan finde ud af, så derfor vil det være en stor hjælp hvis en af jer lige vil lave dem for mig.

a) 3x+5=4x+1

b) Kan ikke skrive den her så tager lige et billede af den, og sætter den ind her i tekstboksen :)

http://imageshack.dk//viewimage.php?file=/imagesfree/Tlu26928.jpg - ligning B

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af mathon

a)

saml x'erne på den ene side og rene tal på den anden side

divider på begge sider med koefficienten til x, hvis denne ikke er 1


Svar #2
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Tak for svaret, men kan ikke finde ud af dem...

Vil du ikke prøve at lave dem?


Svar #3
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Slet ingen? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2009 af Isomorphician

(4x - 2)/(3x - 2) = (1/6)

gang med (3x - 2) på begge sider:

4x - 2 = (1/6)(3x - 2)

gang med 6 på begge sider:

24x - 12 = 3x - 2

træk 3x fra på begge sider:

21x -12 = -2

læg 12 til på begge sider:

21x = 10

del med 21 på begge sider:

x = 10/21 ≈ 0,476


Svar #5
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Tusinde mange tak :D

Kan du også lave den anden :I


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2009 af Isomorphician

Den bør du selv kunne komme med et bud på ud fra svaret i #4.


Svar #7
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Jeg prøvet at lave den, men er 100% sikker på den ikke er rigtig :)


Svar #8
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

3x+5=4x+1

3x-4x=-x

1-5= -4

-x=-4

?? Forkert ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2009 af Isomorphician

Nej.

Og hvad er værdien for x så?


Svar #10
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Hmm..

-4? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2009 af Isomorphician

-x = -4

gang med -1 på begge sider:

x = 4


Svar #12
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Er den så færdig? :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2009 af Isomorphician

Ja, nu har du isoleret værdien for x.


Svar #14
22. september 2009 af Pulchrum (Slettet)

Mange tak for hjælpen homie :)


Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.