Matematik

Mangler 2 vinkler og 1 side i en vilkårlig trekant

22. september 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! :)

Jeg skal beregne de manglende stykker i en vilkårlig trekant.

Jeg kender vinklen A= 30º og siderne a=4,9 og b=9,8.

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af NejTilSvampe

 du kan jo starte med at finde B med sinus relationen.

sin(A) / a = sin(B) / b 

isoler B i den ligning.

Så kan du bruge vinkelsummen i trekanter til at finde C

og tilsidst kan du finde siden c med enden sinus eller cosinus relationen.


Svar #2
22. september 2009 af Tef159 (Slettet)

Hvordan isolerer jeg B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af Yow! (Slettet)

sin(B) = (sin(A) / a) · b


Svar #4
22. september 2009 af Tef159 (Slettet)

Mange tak. :)


Skriv et svar til: Mangler 2 vinkler og 1 side i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.