Matematik

Vinkel mellem plan og linje

22. september 2009 af TitoK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man den spidse vinkel mellem plan :

2x-3y+z=7

og parameterfremstillingen:

x=-1+t
y=2+t
z=4+3t

?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af NejTilSvampe

 tan(v) = mod/hos

dvs. tan(v) = Δy/Δx

i en retlinje er a=Δy/Δx

så tan(v) = a

v= arctan(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du kan bruge retningsvektorerne fra de to og bare finde vinklen imellem dem.

Karam


Svar #3
22. september 2009 af TitoK (Slettet)

Okay også bare bruge formlen cosv = a • b / llall • llbll (fed = vektorer) ?

Hvor a = (2,-3,1) og  b = (1,1,3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Nemlig demlig flemlig.

Karam


Svar #5
22. september 2009 af TitoK (Slettet)

Okay, mange tak:)


Skriv et svar til: Vinkel mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.