Matematik

uligheder (eksponentionel funktioner)

22. september 2009 af schuller (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har disse to uligheder som jeg ikke kan få til at gå op.

x2-3x+2>0

x2-2x<0

jeg har prøvet med at regne begge diskriminanser -17 og -4, men de er begge i negative, hvilket jo betyder at der ikke er nogle nulpunkter, hvilket der tydeligvis er, som er (1,0;2,0) og (0,0;2,0).

jeg ved at ligningen for nulpunkter er -b -/+ kvardartroden af diskriminansen dividerede med 2*a.

er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af Isomorphician

d1 = (-3)2 - 4*1*2 = 9 - 8 = 1

d2 = (-2)2 - 4*1*0 = 4 - 0 = 4


Svar #2
22. september 2009 af schuller (Slettet)

nåe jo selvfølgelig! en minus i 2. bliver til plus!!

tak tak tak :D


Skriv et svar til: uligheder (eksponentionel funktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.