Matematik

Mat hjælp! Mat B1 , opgave 18

22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Hej alle. Jeg er ny herinde og er ikke særlig god til matematik, jeg har fået denne opgave for, som jeg meget gerne vil have hjælp til!

Der skal bruges ligninger!

Opgave 17: Ligninger og uligheder


På figur 1 ser du en parallelforbindelse bestående af to modstande i et elektrisk kredsløb:

Se link:

http://books.google.dk/books?id=Eh6ZC60-dv4C&pg=PT79&lpg=PT79&dq=mat+b1+opgave+17&source=bl&ots=8TCCS3sOZM&sig=pGH_6yBZc3sqMFJRqmCVNRoZpHE&hl=da&ei=aQS5SsHDDtOksAbQ59m4BQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4#v=onepage&q=&f=false

Modstanden R mellem A og B er givet ved flg. formel:

1 over R = 1 over R1 = 1 over R2

a) Opstil en formel til beregning af R1

b) beregn R, når R1 = 50 volt og R2 = 80 volt

Der ønskes en modstand mellem A og B på R = 90 volt, R1 = 100 volt

c) beregn R2


Svar #1
22. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

nogle der kan udregne sådan noget? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2013 af fiskenar (Slettet)


Skriv et svar til: Mat hjælp! Mat B1 , opgave 18

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.