Matematik

Skæringspunkt af parabel og linje

22. september 2009 af 08vjma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor der står:

Der er givet en parabel med ligningen: y = -x^2 - 3x + c
hvor c er en konstant

og en linje med ligningen y = x- 3

jeg skal jo så sætte de to lig med hinanden -x^2 - 3x + c = x -3
men når de så er sat sammen som -x^2 - 4x + c + 3 = 0 , og jeg så vil finde d (d = b^2 - 4 * a * c), så kan jeg ikke finde ud af hvad jeg skal gøre med det der +3 der er til sidst?

Håber der er en der kan hjælpe :)


Svar #1
22. september 2009 af 08vjma (Slettet)

kan godt resten selv, når jeg har fundet d


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2009 af mathon

-x2 - 3x + c = x- 3

-x2 - 4x + (c+3) = 0

d = (-4)2 - 4·(-1)·(c+3) = 16 + 4(c+3) = 16 + 4c + 12 = 4c + 28


Svar #3
22. september 2009 af 08vjma (Slettet)

mange tak for svaret (:


Skriv et svar til: Skæringspunkt af parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.