Fysik

Hvor lang tid tager opvarmningen?

22. september 2009 af hullaballa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Aluminiumsgryden på 250 g og de 2 liter vand skal opvarmes fra 21*C til 100*C.
For at beregne den mængde energi som der skal tilføres for at få varmet de to liter til 100*C, så gør vi dette:
0,2000 kg * 4180 J/kg/K * (100*C - 21*C) = 66 044 J / 1000 = 66 kJ

Vores kogeplade tilfører 1200 W til gryden. Der bliver nu spurgt om hvorledes vi beregner tiden det tager at koge vores 2 liter vand til 100*C.

Er det korrekt? Hvordan beregner jeg tiden, som der står i det sidste afsnit?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af peter lind

2 l vand vejer 2 kg. Du skal også opvarme gryden. Tilført energi = effekt*tid


Svar #2
22. september 2009 af hullaballa (Slettet)

#1

2 l vand vejer 2 kg. Du skal også opvarme gryden. Tilført energi = effekt*tid

Undskyld men det har jeg jo svaret på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af peter lind

I #0 bruger du 0,2 kg. Jeg gik ud fra at dette var vandet, som altså vejer 2 kg. Jeg kan heller ikke se du inddrager opvarmningen af gryden nogen steder. Tilført energi = effekt*tid er svaret på dit sidste spørgsmål.


Svar #4
22. september 2009 af hullaballa (Slettet)

#3

Bare lige så vi ikke snakker over hinanden. Den første med gryden så lyder opgaven på:

I en aluminiumsgryde, der vejer 250 g, hældes 2 L vand. Gryden med vand opvarmes fra 21*C til 100*C.
Hvor meget energi skal der tilføres?

Er svaret så ikke stadig korrekt? Jeg skal bare finde ud af hvor meget energi der skal til.

Mht. til anden opgave. Så forstår jeg ikke hvordan jeg kan gange med en tid jeg ikke kender? Opgaven lyder på:

Opvarmningen sker på en kogeplade med en effekt på 1200 W.
Hvor lang tid tager opvarmningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af peter lind

Den energi der skal til er m1*c1+m2*c2*ΔT, hvor m1 er massen af vand = 2 kg. c1 er varmefylden for vand, m2 er massen af gryden = 250 g og c2 er varmefylden for alluminium. Du har effekten og du har den tilførte energi fra det første spørgsmål  så kan du af tilført energi = effekt*tid  finde tiden


Svar #6
23. september 2009 af hullaballa (Slettet)

Hej.

Det kan da ikke passe: 2 kg * 4180 J * 250 g * 896 J = 1 872 640 000


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:opvarmningstid.doc

Svar #8
23. september 2009 af hullaballa (Slettet)

Mange tak. Endelig en der stiller det op, så man kan se hvad der sker. Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Peter Lind havde ret hele vejen igennem, du har åbenbart ikke helt forstået fysikken i det.

Til en anden god gang regn altid med samme enheder, kilo og gram i samme ligninger ender altid i noget rod.

Som du selv så i #4.


Skriv et svar til: Hvor lang tid tager opvarmningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.