Matematik

reducere!!!

23. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg er sæt lidt fast, nogle som kan forklare mig hvad jeg skal gøre ved den her?
den skal reduceres

 kvadratrod 4x
                 ____           = ? 
                   2      



plizz hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af keg (Slettet)

kvadrat rod af 4 er 2 som divideret med 2 giver 1 altså 1 √x eller blot √x


Svar #2
23. september 2009 af lhelene (Slettet)

jeg har også en anden en som driller mig utrolig meget, synes ikke helt det kan passe det facit jeg får?

den hedder :

kvadratrod 16 (a+b) 
                    ______    = ?  selvom jeg har prøvet at gøre som du skrev, synes jeg ikke det passer?
                    4(a+b) 

jeg får = 4 (a+b)1/2
               ________     
                4(a+b)  

kan det passe? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af keg (Slettet)

Ja, men du er ikke færdig med at reducere, først kan du forkorte firetallerne ud

og så kan nævneren skrives som (√a+b)*(√a+b) og tælleren hedder  √a+b så nu står der

(√a+b)/(√a+b)*(√a+b) = 1/√a+b


Svar #4
26. september 2009 af lhelene (Slettet)

skal jeg så overhovedet ikke skrive 1/2 ?


Skriv et svar til: reducere!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.