Matematik

Rettelse + hjælp (areal)

23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/193056

Areal af M får jeg til 17,092 kan d passe?

de to sidste fatter jeg intet af, håber der er en som gerne vil hjælpe mig

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Integration af funktionen:

2*x ^(3/2). Indsættelse af grænser:

2*(9/2)^(3/2) - 2*1^(3/2) = 17.0919

Næste:

Sæt de 2 funktioner li hinanden.

sqrt(x)*3 = 2*x-2 , isolér x.

Indsæt x i en af de 2 funktioner og få dit y ud.

A = (x,y) kan oplyse det giver (4,6) (så kan du jo selv regne det)

Det er samme princip for B - den skær førsteaksen (x-aksen).

Derfor må: 2*x-2 = 0.

Find x.

Du vil hermed få B som: (x,0).

Sidste:

Denne er lidt længere men faktisk en stor integrations opgave.

Hvis du tegner alle 3 funktioner ind på din grafregner/computerprogram kan du se hvilket areal det er du skal bestemme, dette er hermed lettere at regne når man har visualiseret hvad arealet egentlig er.

Så du kan jo starte med at integrere f fra 0 til 9.

Så skal du trække integralet fra linjen m, så m integreres fra 4.5 til 9.

Det sidste stykke regnes ved at integrere f fra 0 til 4 og træk linjen l integreret fra 1 til 2.

Lidt roddet prøver at skrive det lidt pænere til dig:

int(f) 0 til 9 - int(m) 4.5 til 9 - (int(f) 0 til 4 - int(l) 1 til 2).

Et lidt roddet svar, men sidder lige mit i mit eget matematik,

men ellers altid en god at tegne det først så giver integralerne sig selv!


Svar #2
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

hvordan ved du at 2*x-2 = 0, det forstår jeg ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Du er på første aksen (x-aksen)

Derfor vil y altid være 0.


Svar #4
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

kan det passe at det giver (1, 0 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Det burde du selv vide, tjek:

2*1-2 = 0

Så ja det passer.


Svar #6
23. september 2009 af hejmeddigg (Slettet)

1000 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Det var så lidt.


Skriv et svar til: Rettelse + hjælp (areal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.