Matematik

Diameter

23. september 2009 af chalotte9230 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan finder jeg en cirkels diameter, når jeg kun kender arealet? F.eks 12,56 m2


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2009 af Exupery (Slettet)

A=r^2*pi

Du kender arealet, så det kan du indsætte i formlen og beregne r. Når du har r, ved du, at diameteren er defineret som 2*r eller r+r, så du kan altså beregne diameteren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2009 af weee (Slettet)

Arealet finds via formlen: A= pi * r^2

dvs. 12,56= pi * r^2

r^2= 12,56/pi

r^2= ca. 4

r= kvadratroden af 4

r = 2

r plus r = diameteren

dvs. 2 plus 2= 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af mathon

A = (π/4)d2

d = √(4A/π) da d>0


Svar #4
23. september 2009 af chalotte9230 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Nu gik der et lys op for mig og min søn.


Skriv et svar til: Diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.