Matematik

cylinder, dybden? aflevering.

23. september 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har et spørgsmål der hedder:

et kar med lodrette sider og plan bund har et rumfang på 5 kubikmeter.

bestem vanddybden hvis overfladearealet er 2 kvadratmeter.

???

andet spørgsmål:

det samlede areal af oceanerne på jorden er 3,61*10^14 kvadratmeter, og de rummer i alt  1,37*10^18 kubikmeter  vand. bestem den gennemsnitslige vanddybde ????

tredje spørgsmål:

jordens middelradius er 6,37*10^6 meter, hvad ville vanddybden være på en kugleformet jord hvis vandet i oceanerne blev fordelt jævnt over hele overfladen?

Jeg har siddet med det i en time nu og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det - HELP.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af peter lind

Du skal i alle opgaver bruge at rumfang = areal*dybde


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af MN-P (Slettet)

Rumfang = højde * grundflade

5 = h *2   hæjde = 5.5 m

Regne selv de næste opgaver

kuglens overfladeareal =4*π*r2


Svar #3
23. september 2009 af annarosenvang (Slettet)

kan det så passe at svarene for opgaverne bliver:

opg 1) = 5,5

opg 2) = 3795,01

opg 3) = 2686,78

???


Skriv et svar til: cylinder, dybden? aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.