Matematik

Hjælp matematik ligning, ( modstande )

24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

nogle der kan hjælpe mig med at udregne den? den er til i morgen

Opgave 17

På figuren ser du en parallelforbindelse bestående af to modstande i et elektrisk kredsløb

Modstanden R mellem A og B er givet
ved flg. formel:
1 over R = 1 over R1 + 1 over R2

a) Opstil en formel til beregning af
R2


b) Beregn R når, når R1 = 50 volt
og R2 = 80 volt


Der ønskes nu en modstand mellem
A og B på R = 90 volt, R1 = 100 volt


c) Beregn R2

a)


b)


c)
 

Vedhæftet fil: opg17.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2009 af mathon

1/R = 1/R1 + 1/R2

1/R2 = 1/R - 1/R1

1/R2 = R1/R1R - R/R1R = (R1-R)/(R1R)

R2 = (R1R)/(R1-R)             produkt over differens

...........

kommentar:

modstand måles i Ω (Ohm)
og
ikke i V (Volt)


Svar #2
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

tusind tak :)


Svar #3
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

er det kun opgave a ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2009 af mathon

b) Beregn R når, når R1 = 50 Ω og R2 = 80 Ω

R2 = (R1·R)/(R 1- R)  = ((50 Ω)·(80 Ω)/((50+80)Ω) = (5·8·102) Ω2/(13·10 Ω) = (40/13)·102-1 Ω =
                                                                                                                           (400/13) Ω ≈ 30,8 Ω


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2009 af mathon

se næste


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2009 af mathon

b) skal rettes til:

Beregn R når, når R1 = 50 Ω
og R2 = 80Ω

...........

R = (R1·R2)/(R1+R2) = ((50 Ω)·(80 Ω)) / ((50+80) Ω) = ((40·102) Ω2) / (130 Ω) = (400/13) Ω ≈ 30,8 Ω


 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2009 af mathon

c)

Der ønskes nu en modstand mellem
A og B på R = 90 Ω, R1 = 100 Ω


Beregn R2

..............

benyt:

R2 = (R1·R)/(R1- R)


Svar #8
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvordan er udregningerne til b og c ? :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. september 2009 af mathon

genlæs #6


Svar #10
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

tusinde gange tak :) du får lige en masse "ja" fra mig :)


Svar #11
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

men er C ikke forkert?

Den giver vel ikke det samme som A ? :D


Svar #12
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

men er C ikke forkert?

Den giver vel ikke det samme som A ? :D


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. september 2009 af mathon

sæt nu ind i formlen - og tro på, at du kan :-)


Svar #14
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Jeg giver dig alle de Ja du vil have hvis du hjælper mig med at lave den, og evt skrive hvad du gør.

Jeg er helt blank, og vil meget gerne lære det, så hvis du kunne skrive, fx. rykker rundt på R1, dividere R1 på begge sider, lægger sammen. osv osv..

det ville være så super :D bare opgave c :D


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. september 2009 af mathon

c)

R2 = (R1·R) / (R1- R) = ((100 Ω)·(90 Ω)) / ((100 Ω) - (90 Ω))

............

#15 blev sendt, før jeg læste #14


Svar #16
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

er dette her svaret på c? :)

R2 = (R1·R) / (R1- R) = ((100 Ω)·(90 Ω)) / ((100 Ω) - (90 Ω))


Brugbart svar (1)

Svar #17
24. september 2009 af mathon

a)
se nedenstående link

..................

c)

R2 = (R1·R) / (R1- R) = ((100 Ω)·(90 Ω)) / ((100 Ω) - (90 Ω)) = (9000 Ω2) / (10 Ω) = 900 Ω
 


Svar #18
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

så svaret er  R2 =  900 Ω ?


Brugbart svar (1)

Svar #19
24. september 2009 af mathon

hjalp det dig ikke?


Svar #20
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

jeg er helt blank :D er svaret så  R2 = 900 Ω ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.