Matematik

Differentialligning - svær opgave

24. september 2009 af hihihej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg håber på lidt hjælp, sidder med een opgave, som jeg ikke helt kan gennemskue:

En beholder med 500 liter saltvand med en koncentration på 0,1 kg/L fyldes hele tiden på tanken. Der fyldes 20 liter på i minuttet. Hvor der så røres rundt og der løber 20 liter ud af tanken i minuttet. Til at begynde med, er der 80 kg salt i saltvandet.

Bestem massen af saltet i beholderen som funktion af tiden.

Nogle ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

ja, går du på thisted gym??

lad y være massen af salt, så er dy/dt ændringen /minut.   Der løber 20L med konc. 0,1 kg/l ind i minuttet = 2 kg/minut.

Der forsvinder 20/500 af massen hvert minut, så differentialligningen bliver dy/dt = 2 - 20/500*y

solve(y' = 2 - 20/500*y and y(0) = 80, t, y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

rettelse:

solve(y' = 2 - 20/500*y and y(0) = 80, {t, y})


Svar #3
25. september 2009 af hihihej (Slettet)

Mange tak for hjælpen =) gav god mening. Går ikke på thisted.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2009 af mathon

desolve(y' = 2 - 20/500*y and y(0) = 80, t, y)


Skriv et svar til: Differentialligning - svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.