Fysik

Fysik opgave hjæælp !

26. september 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HEJ KAN NOGEN HJÆLPE MIG MED OPGAVEN HER .. JEG HAR LAVET OPGAVE 1 ,, MEN ER USIKKER PÅ OPGAVE 2 + 3 . HÅBER NOGEN KAN HJÆLPE .. JEG SKAL AFLEVERE PÅ TIRSDAG ..

OPGAVEN ER VEDHÆFTET

Vedhæftet fil: opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af hellepeiter (Slettet)

Opgave 2

Som det fremgår af teksten har du følgende formel:

En kraft, der ofte optræder i fysik, er tyngdekraften. Det vises senere, at den kan beregnes som -

Ft = m•g

m er legemets masse (i kg) og g er jordens tyngdeacceleration på 9,82 m/s2. Af enhederne for m og g ses, at F har enheden kg•m/s2, som også kaldes Newton, N.

1=m*9,82

1/9,82=m

0,1018=m

Håber at du kan bruge dette


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Du har glemt enhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af Frank Sinatra (Slettet)

Jeg kan lige hjælpe dig lidt med de 4 sidste i opgave 3, da jeg synes de var sjovest :-)

e) Epot = h * g * m (husk, at hun er faldet 1 m ifht. da hun stod på jorden).

f) Der er energibevarelse. Mister hun potentiel energi får hun i stedet kinetisk energi. (hvis vi glemmer alt om tab af energi til luftmodstand og deraf varmeudvikling). Altså er den tabte potentielle energi fra spørgsmål e) lig med svaret på spørgsmål f).

g) Her er hendes totale potentielle energi fra turen op af stigen forvandlet til kinetisk energi.

h) Igen energibevarelse. De 10m potentiel energi er lavet om til kinetisk energi, altså gælder:

10m * 9,82m/s^2 * 55 kg = ½ * 55 kg * v^2.

Så isolerer du blot v.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af MN-P (Slettet)

#2

Du har glemt at læse hele teksten

enhedderne er der


Svar #5
28. september 2009 af ludvig111 (Slettet)

Héj .. jeg har svært ved punkterne ved opgave 4 .. kan nogen hjælpe mig med dem .. ? jeg skal aflevere dem i morgen ..


Svar #6
28. september 2009 af ludvig111 (Slettet)

jeg mente hele opgave 3 :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeg kan ikke finde dem.

1 = 9,82*m, hvor m er angivet i kg. Her vil m blot være en skalar.


Skriv et svar til: Fysik opgave hjæælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.