Matematik

Bestemmelse af f'(x) og tangenten ligning

27. september 2009 af metas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber i kan hjælpe mig med denne opgave?    

"Idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)=ax^2 +b  og g(x)=2•√(x)       ,    x>0

a) Bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem A(1,2), og således at grafferne har et fælles tangent i A. 

b) Tegn graferne, og bestem en ligning for fællestangenten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af Isomorphician

a)

Find g'(1)

Opstil to ligninger med to ubekendte ud fra f(x) og f'(x) og indsæt hhv punktet og værdien for g'(1).


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

så er  f'(1) = g'(1)  heraf findes a.

f(x) går gennem (1,2) så 2= a*12 +b.  heraf findes b.

tangenten findes af :   y = f'(1)*(x-1) + f(1)


Svar #3
30. september 2009 af metas (Slettet)

 Mange tak :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af f'(x) og tangenten ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.