Matematik

Komplekse tal - 2.gradsligning

27. september 2009 af Concrete (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder fast med en mat-opgave. Den skal afleveres i morgen

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig igennem den. Opgaven lyder:

Bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder 2. gradsligningen:

z^2 + (1+i)z + i = 0

altså jeg får d = -2i

jeg ved ikke hvordan jeg kan gå videre derfra

Jeg håber virkelig jeg kan få et hurtigt svar!!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

Du skal finde kvadratroden af d. Dette gøres  på samme måde som i din tidligere tråd. Formlen for andengradsligning gælder stadig. Kravet d ≥0 falder blot væk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af nunu1989 (Slettet)

z = - b ± i*√d / 2*a


Svar #3
27. september 2009 af Concrete (Slettet)

hvis i ser på ligningen så kommer der til at stå:

z=-(1+i)±i*√2/2

passer det? hvordan går jeg videre derfra, det er lige præcis det jeg har problemer med!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af peter lind

Nej. Det gør det ikke. Du har jo i den anden tråd du har om komplekse tal fundet det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2009 af Anaa (Slettet)

caaaaaaansuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hahha :D


Skriv et svar til: Komplekse tal - 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.