Matematik

Eksponentiel funktion// f(2) = 1 , f(2) = 9

27. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

hej venner

jeg sidder her med en opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med, da jeg ikke selv kan.

opgaven lyder således:

Om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses det, at f(2) = 1 og f(4) 9. Bestem en forskrift for f(x).

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre, hvad jeg skal gøre...

på forhånd tak!  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

en eksponentiel funktion har formen y = aekx. Sæt de opgivne værdier ind og du får to ligninger med de ubekendte a og k., som du må løs. Ligningen løses nemmest ved at du deler dem med hinanden.


Svar #2
27. september 2009 af nicolaiilskov (Slettet)

 kan det passe at resultatet bliver:

f(x) = 0,1111111*3^X


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af peter lind

Næsten. Skriv hellere a som 1/9. Det er nemlig nøjagtig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af mathon

som en gentagelse
af
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=738179


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion// f(2) = 1 , f(2) = 9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.