Fysik

strømstyrke - hjælp haster

28. september 2009 af Googles (Slettet)

hej  er der nogen der kan hjælpe mig med dette opg. tak:)

En blyakkumulator til en bil har en hvilespænding på 12v og en indre resistans på 35mΩ. Når stateren kobles til akkumlatorens , falder polspænding til 1,4 v.

hvordan beregner man strømstyrken gennem akkumulatoren, når den trækker starteren??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Brug formelen: Upol= E - Ri * I

Og isoler strømstyrken i formelen.

E( Den elektromotoriske kraft eller bare hvilespændingen)


Svar #2
28. september 2009 af Googles (Slettet)

tak:) Hvor mange ohm svar 35mΩ til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af ansy (Slettet)

Denne formel skal du anvende :-) klik her


Svar #4
28. september 2009 af Googles (Slettet)

ja :) men jeg ved ikke hvor meget ohm er 35mΩ:( !?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Det svarer til 0,035 ohm, da m står for 10-3


Svar #6
28. september 2009 af Googles (Slettet)

nåår:) taak

men hvis man skal finde om hvor stor en effekt afsættes der i starteren og man har altså regnet ud at strømstyrken gennem skkumulator er 45,7A, skal man så bruge formlen p=U*I P=45,7*10,4v= 475,28 (polspænding var 10,4 jeg kom til at skrive 1,4) ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2009 af ablo2703 (Slettet)

Nej, brug den her: Pi= Ri * I2


Svar #8
28. september 2009 af Googles (Slettet)

hvilke formel skal jeg så brug hvis jeg skal finde hvor stor en effekt afsættes der iakkumulatoren?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2009 af ansy (Slettet)

Denne formel klik her


Svar #10
28. september 2009 af Googles (Slettet)

hvilket der er mange? altså p=U*I  hvor U er 12,0v  og  I er 45,7A? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2009 af ansy (Slettet)

Formlen for P. blot hvor du anvender R og I2 og så burde det være løst :-)


Svar #12
28. september 2009 af Googles (Slettet)

jamen det bliver også 73,1w som den anden opgave:( hvis jeg bruger p=Ri*I2 igen:(


Skriv et svar til: strømstyrke - hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.